Video nadzorni sistemi

Varnost in zanesljivost

Video-nadzorni sistemi postajajo dandanes vse bolj potrebni za varnost ljudi in premoženja ter nadzor delovnih procesov. Novejši delovni procesi ne zahtevajo prisotnosti ljudi, zahtevana je samo kontrola o delovanju. Video-nadzorni sistemi omogočajo kontrolo in nadzor strojev in hkrati omogočajo optimalno organiziranje delovnih procesov, s katerimi bodo ohranili svojo učinkovitost in uspešno nastopali na konkurenčnem trgu.

 Oprema video-nadzornih sistemov je v zadnjih letih najhitreje napredovala. Hkrati z razvojem tehnologije so tudi cene opreme postale zelo sprejemljive. Bistvena prednost današnjih video-nadzornih sistemov je nadomeščanje analogne tehnologije z digitalno.

Sestavni deli video-nadzornega sistema so kamere za video nadzor in digitalni snemalnik ter seveda povezave med njimi. Zajeta slika s kamere se prenese v snemalnik, kjer se obdela in po potrebi tudi arhivira v spomin snemalnika. Za zagotovitev kvalitetne slike je potrebna videokamera večje ločljivosti, ločljivost posnete slike, prikazane na lokalnem zaslonu, ki je priključen na snemalnik, pa je odvisna od snemalnika samega. Signal, ki ga kamera oddaja je lahko analogen – analogne kamere za nadzor – ali digitalen – IP kamere. IP kamere uporabljajo paketni prenos podatkov po protokolu TCP/IP. Posnetki, ki se arhivirajo v spomin snemalnika, imajo neko ločljivost in kvaliteto, katero določata kamera in snemalnik. Večja kot je ločljivost več spomina zasede določen posnetek.

 Pri sami zasnovi sistema naj ne bo edino merilo cena opreme. Vedno se najprej vprašajte, kaj od sistema pričakujete in svoje zahteve ter želje predstavite. Nakup video-nadzornega sistem ni preprosta naloga. Veliko je dejavnikov, ki vplivajo na končno uporabnost video-nadzornega sistema in kakovost slik. Za zasnovo in vgradnjo kakovostnega sistema po sprejemljivi ceni so potrebna leta izkušenj.

Podjetje SORO d.o.o. na področju video-nadzornih sistemov uporablja različne blagovne znamke, odvisno od zahtev uporabnika. Pri sami izbiri IP kamer je potrebno posebno pozornost posvetiti standardu, ki ga uporablja kamera. ONVIF, CGI in PSIA so danes mednarodni standardi, ki so se mu priključili vsi večji proizvajalci in omogoča medsebojno združljivost IP opreme. Tako video nadzorne kamere kot mrežni snemalniki in programske rešitve naše opreme ustrezajo standardu ONVIF in omogočajo združljivost s sorodnimi proizvodi.

Prodajni program sestavljajo proizvodi različnih blagovnih znamk, ki zagotavljajo najboljše razmerje med ceno in kakovostjo. Kaj pravzaprav mislimo s pojmom  kakovost? Nudimo proizvode, v katerih so vključene vse aktualne novosti na področju video nadzornih sistemov, kar pomeni, da neprestano spremljamo in sledimo trendom. Proizvodi so primerni tako za domači video nadzor ali za video nadzor v podjetju.

Pri tehnologiji IP prodajni program zajema kamere za nadzor ločljivosti od 2.0 in 3.0 Mpix, ki sta najbolj razširjeni ločljivosti in omogočata najboljše razmerje med kakovostjo slik in porabo prostora. Paleta proizvodov omogoča izbiro ustrezne kamere za vsako zahtevo - bodisi gre za video nadzor v vašem podjetju ali za domači video nadzor.  IP snemalniki so popolnoma združljivi s kamerami, vsi proizvodi pa delujejo tudi v skladu s protokolom ONVIF, CGI in PSIA.

Novi trend na področju video-nadzornih sistemov sta HD-CVI ter AHD, katera omogočata prenos slik visoke ločljivosti 1.3 in 2.0 Mpix preko koaksialnega kabla. Posodobitev obstoječega analognega video-nadzornega sistema je veliko enostavnejša, menjava ožičenja za slike večjih ločljivost ni potrebna. Naj kakovostne video nadzorne kamere poskrbijo za varnost vašega premoženja in vas samih.

Izpolnite obrazec za povpraševanje in dobili boste več informacij.